Alles wat je moet weten voor een camping

Camper huren? Let dan vooral op deze dingen

Met een camper vakantie vieren biedt je tal van voordelen. Omdat je je compacte huisje op wielen overal mee naartoe kunt nemen, zit je niet aan slechts één specifieke vakantielocatie vast. Hierdoor kun je een veel groter gebied verkennen. Ook overnachten op een camping wordt een heel stuk gemakkelijker, aangezien je daarvoor niet eerst een tent op hoeft te zetten. Ondanks al deze voordelen, kunnen er ook wat haken en ogen aan het huren van een camper vastzitten. Let goed op, want het zijn aandachtspuntjes die het plezier van je campervakantie zouden kunnen bederven als je ze vooraf niet goed in het oog hebt gehouden.

Wat kan ik van een huurcamper verwachten?

Besluit je een camper te huren, dan ben je in het laagseizoen het goedkoopst uit. Wil je nog meer voordeel scoren, dan loont het vaak om zo vroeg mogelijk te boeken. Hou er wel rekening mee dat een lage huurprijs doorgaans betekent dat je slechts een vrij basic camper tot je beschikking krijgt. Het is daarbij lang niet altijd vanzelfsprekend dat de huurprijs ook de kosten voor het gebruik van stroomkabels, verloopstekkers, gasflessen en/of toiletvloeistoffen zijn inbegrepen. Sommige huurcampers zijn zelfs niet eens standaard van serviesgoed, bestek en potten en pannen voorzien. Stel jezelf daarom altijd goed op de hoogte van alle zaken die je tijdens het huren van een camper mag verwachten. Voor de zekerheid diverse zaken bij het verhuurbedrijf navragen is natuurlijk altijd een verstandige zet.

Vooraf goed plannen voorkomt extra kosten achteraf

Door vooraf de route te bepalen, die je tijdens je campervakantie af wilt leggen, kun je ook vrij nauwkeurig uitrekenen hoeveel kilometers je daarbij aflegt. Dat is handig, want lang niet alle verhuurbedrijven bieden op dat vlak all-in prijzen aan. Het is niet ongebruikelijk dat er bijvoorbeeld een maximum afstand van 1.500 kilometer per week aan de huurprijs is gekoppeld. Ga je over die limiet heen, dan brengt de verhuurder voor elke extra gereden kilometer een toeslag in rekening. Dit soort beperkingen gelden met name als je een camper voor een periode van 2 weken of minder huurt. Huren voor langere periodes is daarentegen vaak wel tegen een all-in tarief mogelijk.

Andere belangrijke punten om rekening mee te houden

Een allriskverzekering is een standaard onderdeel van de camperhuur. Maar dat betekent niet dat je onderweg ongelimiteerd gedekt bent. In veel gevallen is er sprake van een eigen risico en kan het verhuurbedrijf daarom een borgsom van je verlangen die daar evenredig groot aan is. Ben je van plan om je huisdier in je huurcamper mee te nemen? Vraag dan eerst uitdrukkelijk aan de verhuurder van de camper of dat ook echt mag. Lang niet alle verhuurbedrijven zullen namelijk met zo’n meereizende viervoeter instemmen.